Oudaen Burendag: Samenwerken aan een leefbare straat

Voor de allereerste keer deed de Oudaen mee aan de jaarlijkse Burendag, waarbij de insteek was om met de straatbewoners het aanwezige grasveld eens goed onderhanden te nemen.

Het grasveld met aanwezige hondentoilet is na het aanleggen van de dubbele riolering behoorlijk ‘beschadigd’ geraakt, dus een opknapbeurt was zeer wenselijk.

Een aantal Oudaen bewoners, Ellen, Marie-José, Janny, Christine en Peter namen het voortouw voor deze Burendag, waarbij contact werd gezocht met de gemeente Eindhoven, alsook onze buurtvereniging SBG, om met hun de (on)mogelijkheden te bespreken wat betreft het ‘op-pimpen’ van het grasveld. Voor veel Oudaen bewoners is het hondentoilet een doorn-in-het-oog en dat werd met een handtekeningen actie wel duidelijk, ruim 30 huishoudens van de Oudaen wilden het hondentoilet graag weg hebben. Met dit gegeven heeft de Oudaen Burendag organisatie samen met de gemeente een plan van aanpak gemaakt en is daarna in een stroomversnelling geraakt om alles voor de Burendag, die op zaterdag 21 september werd gehouden klaar te hebben. De gemeente heeft netjes het hondentoilet verwijderd, die plek opnieuw ingezaaid met graszaad en de aanwezige struiken als border gebruikt om het grasveld, samen met een aantal (lage) hekken, waardoor het grasveld weer gebruikt kan worden voor toekomstige activiteiten.

De allereerste Oudaen Burendag zat boordevol met allerlei leuke activiteiten zoals, het versieren van bloempotten en het vullen daarvan met leuke plantjes. Bij verschillende bomen werden ook de nodige plantjes geplant. Natuurlijk een springkussen op het grasveld voor de kinderen en een heuse limonade olifant, waar iedereen lekker frisse limonade kon verkrijgen. Om de spieren goed op te warmen, was er ook een Bootcamp georganiseerd, die aardig wat lui zweet los maakte bij de deelnemers.

Na gedane arbeid is het goed eten en dus was er voor de inwendige mens een frietkraam aanwezig, waar naast friet van alles te krijgen was. Dit alles werd voorzien van gezellige muziek door een DJ, die zelf de kinderen aan het zingen kreeg en de nodige aanwezigen ook aan het dansen. Er werd ’s-avonds door iedereen lekker gekletst over van alles en nog wat, in een leuke en gezellige sfeer onder het genot van een hapje en een drankje.

Rond de klok van 22.00 uur ging de muziek een standje lager en kwam er voorzichtig een einde aan de eerste Oudaen Burendag 2013. Een nieuwe activiteit staat inmiddels al met potlood op de kalender geschreven en dat zal zeker weer super gezellig gaan worden.

Nu is het zaak om te zorgen dat het grasveld poepvrij blijft, maar dat is natuurlijk een taak van het baasje van de trouweviervoeter. De hond mag overal poepen, als de uitwerpselen maar direct worden opgeruimd door het baasje. Daarom moeten we samen blijven werken aan een leefbare straat ! Foto's van de Oudaen Burendag zijn terug te vinden op de website www.oudaen.com.