Wamberg burendag 2018

Op 22 september was het weer zover, Burendag 2018. De 8e editie alweer, waarin we steeds weer nieuwe gezichten zien en elkaar op een gezellige manier treffen. Ook dit jaar weer een mooie opkomst met ruim 120 buren.

De dag start met het opbouwen van alle tenten en dat waren er meer dan anders, omdat de weersvoorspellingen niet al te best waren. Ook boven de barbecue-plaats wordt een hele stellage gebouwd met steigers en zeil. Ballonnen opblazen, slingers ophangen, drank koud zetten, barbecues, muziekinstallatie, spellen en springkussens klaarzetten; iedereen is druk in de weer op het plein. Ook wordt er hard gewerkt in sommige huizen aan het plein. Salades worden gemaakt, voorbereidingen voor de barbecue en andere culinaire hoogtepunten worden getroffen.

Zodra de rodeostier is opgebouwd lijkt het feest van start. Non-stop zit er iemand op, tot hilariteit van de omstanders. Dan is het tijd voor koffie en taart (gebakken door Thijs en Guus). Wat een heerlijk begin! Het spellen-parcours gaat daarna van start met o.a. mega Jenga, skilatten-race, tactisch touwtrekken, stropdas schieten en natuurlijk de…rodeostier. En dan vallen de eerste regendruppels… De rodeostier trotseert de regendruppels, maar al snel verplaatst iedereen zich naar het overdekte gedeelte. Er zijn gelukkig voldoende zit- en staanplaatsen, waardoor de feestpret door kan gaan.

Aan het einde van de middag wordt het drukker op het barbecue-plein, buurmannen gaan met kolen en vleestangen in de weer. Maar wat al heel de dag bezig is, is het spit. Het spit met varkensbuikspek bereid op Italiaanse wijze door onze grillmaster Michiel. Het spit met groot stuk vlees trekt dan ook de hele dag veel bekijks en wordt volop gefotografeerd. Randolph is op het plein in zijn mega-pan risotto met paddenstoelen aan het maken en krijgt ook hulp van buren. De salades worden uitgestald door de makers op een mooi gedekte tafel. Prachtig om iedereen zo samen bezig te zien. De menulijst (gemaakt door Luka) belooft veel goeds en ook aan de kinderen en vegetariërs is gedacht. Het eten is allemaal super lekker en iedereen mengt zich opnieuw in het gezelschap.

Na het uitbuiken is het tijd voor het avondprogramma. Dit keer weer in handen van onze buurman Niels. Dankzij zijn bedrijf Be Relactive Events heeft hij volop ideeën en materialen waar wij van mee mogen genieten. Het spel “Crazy Game Time” was een groot succes. Veel hilariteit en rumoer onder het genot van een hapje en drankje.

Als alle rondes zijn gespeeld en alle bekers zijn vergeven, wordt er nog lekker na geborreld. De muziekkeuze wordt bepaald door jong en oud en ook komt via de speakers muziek gemaakt door buurmeiden voor bij. Genoeg reden voor nog meer gespreksstof en een dansje. Het was, ondanks de regen, weer een hele mooie en gezellige editie. Wij kijken alweer uit naar Burendag 2019!

Jan, Koen, Marjolein, Nicole, Michiel, Marjolein, Sabine, Walter en Ada.