• pyramide ravensdonk
  • genderhof 1
  • wickenburg1c
  • speeltuintjeeimerick1c
  • nijenrodec
  • bouvigne2c
  • severeinpark4c
  • ijzerendriehoekc
  • sporthalgenderbeemdc
  • akerendamc
  • eimerickc
  • herlaer 2
  • speeltuintjesterkenburgc
  • mlkingstraat1c
  • bomengroepsterkenburgc
  • herlaer
  • aldendriel1c
  • ridderzaal
  • gender10c
  • zuidewijnc
  • grasveld ruwenberg 1
  • Ravensdonk
  • Genderhof
  • Wickenburg
  • Speeltuin Eimerick
  • Nijenrode
  • Bouvigne
  • Severeinpark
  • IJzeren driehoek, "Swing", Arie Berkulin, 1977
  • Sporthal de Genderbeemd
  • Akerendam
  • Eimerick
  • Herlaer
  • Speeltuin Sterkenburg
  • Martin Luther King straat
  • Sterkenburg
  • Herlaer
  • Aldendriel
  • Ridderzaal
  • De Gender
  • Zuidewijn
  • Ruwenberg

Voortgang project "Skaeve Huse" 3

Een update van het Skaeve Huse project.

Ondertussen is het bestemmingsplan voor de Skaeve Huse door de raad vastgesteld en in werking na een uitspraak van de Raad van State, zoals in de vorige editie van de wijkkrant vermeld. Daarop is een bouwvergunning aan woningcorporatie Trudo afgegeven.

Inrichtingsplan

  • Voor het nu nog dicht beboste gebied is een ontwerp gemaakt dat ruimte biedt aan twaalf woningen en één beheerdersunit. De beheerdersunit ziet er van buiten hetzelfde uit als de woningen en komt vlakbij de toegang te staan. Vanuit de beheerdersunit is er direct zicht op alle woningen.
  • Voor de bouw van de woningen moeten 186 bomen worden gekapt. De beste en grootste bomen blijven staan. De woningen worden daar als het ware tussenin gepast, waardoor het geheel een groen karakter krijgt. Hierdoor krijgt het Skaeve Huse gebied een soort Center Parcs uitstraling volgens de gemeente. Naast het terrein worden nieuwe bomen en groen gezet als compensatie voor de te kappen bomen.
  • Er komt één toegang, zodat vanuit de beheerdersunit altijd zicht is op wie het terrein opkomen en afgaan. Parkeren door bezoekers kan buiten de slagboom bij de beheerdersunit.
  • Het hele terrein wordt omringd door een sloot. Samen met dichte begroeiing vormt die sloot de fysieke afscheiding van de Skaeve Huse-locatie.
  • Het terrein is vrij nat. Het wordt niet helemaal opgehoogd, maar de woningen worden op kleine verhogingen/terpjes gebouwd. Daardoor kunnen de te behouden bomen overleven en staan de woningen toch droog. Het regenwater wordt door molgoten afgevoerd naar de sloot om het terrein, waardoor die zo veel mogelijk vol met water staat.
  • Het pad op het terrein en de paadjes naar de woningen worden hal verhard, zodat ook daar het water op een natuurlijke manier wegstroomt.
  • Op het terrein komt de nodige verlichting en bij de toegang wordt een beveiligingscamera geplaatst.
  • In het plan zijn twaalf kleine, maar volwaardige woningen opgenomen; geen containers of semipermanente units. Aan de buitenzijde worden frisse kleuraccenten aangebracht.
  • De woningen hebben een vloeroppervlakte van 35 vierkante meter en bestaan uit een hal, woon-/eetkamer, slaapkamer, badkamer en een kleine berging. Buiten krijgen de woningen een klein terras.

Hieronder een afbeelding van het inrichtingsplan, met de Skaeve Huse en de beheerdersunit in rood, het groen en de slootSKAEVEHUSEUITSNEDE

Naar verwachting start de bouw van de eerste Skaeve Huse in januari 2016.

Alle informatie over Skaeve Huse vindt u op: http://www.eindhoven.nl/artikelen/Skaeve-Huse-bij-Croy.htm