Uitgelicht: Activiteiten in 't Slot

Kleurrijk Buitentapijt voor ‘t Slot

Het resultaat van een jaar mozaïeken komt in zicht! Begin november gaan we de laatste tegels voegen. Ron gaat dan het tapijt leggen in het terras van ’t Slot. We zijn heel benieuwd naar het resultaat van een jaar mozaïeken door de volgende vrijwilligers: Ted, Anja, Yvonne, Corrie, Henny, Francien, Georg, Dorien, Erik, Wil, Ans, Wilrie, Zehra en Rita onder leiding van Mariek en met dank aan het organisatietalent van Anja. Als het weer meezit, kunnen we eind november genieten van een kleurrijke, persoonlijke entree! Welkom in ’t Slot!

Reumacafé

Het Reumacafé is een initiatief van Reumavereniging Regio Eindhoven. Een plek waar gezelligheid voorop staat en de handen bezig zijn met een knutselwerkje of een spelletje. Een plaats waar je elkaar ongedwongen kunt ontmoeten, een praatje kunt maken, maar ook stil kunt genieten van een kopje koffie of thee. Daarnaast proberen we iedere maand, samen met u, iets extra’s te organiseren. Uw ideeën zijn van harte welkom.

Het Reumacafé vindt elke 1ste maandag van de maand plaats in ’t Slot van 14.00 uur tot +/- 16.30 uur. Zowel leden als niet leden zijn welkom. Als er een extra activiteit is kan er een kleine bijdrage worden gevraagd, maar verder is een en ander de komende maanden nog gratis. Voor informatie kun je contact opnemen met Corry Huffenreuter, tel: 040-8487213

Het Koffieuurtje, elke woensdagmorgen van 10.00 – 11.30 uur.

Het is gebleken dat buurtbewoners graag met elkaar in contact komen om gezellig een praatje te maken en elkaar beter te leren kennen. Inmiddels zijn er diverse onderlinge contacten ontstaan. Ook U bent van harte welkom.

Soep en spelletjes, 3e woensdag van de maand, start 20 nov., 12.00 uur.

Aansluitend op het Koffieuurtje willen 1x per maand gaan starten met een lunch, deze bestaat uit verse soep en een lekker broodje met koffie of thee. Daarna kunnen er tafelspelletjes gespeeld worden. Te denken valt aan sjoelen, kaarten, mens-erger-je-niet, enz. Of misschien vindt u het leuker om te biljarten??? Graag willen we ideeën, behoeften en mogelijkheden van u horen.

We hebben van u als buurtbewoner wel een helpend handje nodig om dit waar te maken. Zou u mee willen helpen of kent u iemand die bereid is mee te helpen? (Let op: we hebben minimaal 3 vrijwilligers nodig waarvan er een de coördinatie kan doen).

Heeft u ideeën of wilt u meehelpen, mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel naar 06.2246.5317. U kunt ook langs komen, de koffie staat klaar!

De wereldkeuken in ’t Slot.

Zondag 17 november gaat het kookteam weer voor u koken! Voor € 8,50 kunt u genieten van een 3-gangen menu uit de Balkan. Vanaf 17.00 uur bent u welkom, om 17.30uur gaan we aan tafel. Schrijf u tijdig in, want vol is vol. Dit kan via Yvonne (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Ons kookteam zoekt versterking. Vindt u het leuk om samen met 4 wijkbewoners te kokkerellen in wijkcentrum ’t Slot? Wij koken 1 keer per maand voor maximaal 25 personen. Hebt u interesse, loop gerust binnen of meldt u aan bij Yvonne (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Kienen in ’t Slot

Elke 3de vrijdag van de maand kunt u kienen in ’t Slot. Wie houdt er niet van gezelligheid, een praatje maken en een gokje wagen? De zaal is open om 13.30 uur; we kienen van 14.00-17.00 uur. Een kleine kaart kost € 3,50, een grote kaart €7,- . Prijzen zijn in natura

Dansen met de Jerseys

Wegens groot succes treedt de originele band de Jerseys, Eindhovense Sixties Band zondag 11 november op van 14.30-18.00uur. Toegang € 4,--, inclusief snack.

Dansen met Daan

Kom zondag 24 november gezellig genieten van muziek, maak een dansje en ontmoet mede wijkbewoners. DJ Daan draait van 14.00 tot 18.00 uur muziek uit de jaren ’60, '70 en ’80 in wijkcentrum ‘t Slot. Toegang: € 1,.

Kerst(creativiteits)markt.

Zaterdag 14 december organiseren we van 13.00 tot 17.00 uur een markt vol creativiteit, kunst en kerstartikelen! Heeft u een superleuke hobby, een verzameling en of bent u creatief? Schrijf u dan voor 30 november in voor een “ kraam” (geen vlooienmarktspullen), kosten € 5,- per tafel (120 x 80 cm.) bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Verkoop is toegestaan. Verder is aanwezig “koek en zopie” en natuurlijk komt de Kerstman langs met wie u gratis op de foto kunt! Meer informatie, zie de flyer .

PUBQUIZ

Zaterdag 25 januari om 20.00 uur De Pubquiz heeft 5 rubrieken waarvan in ieder geval 3 vaste:

  • Tegesworrig (actualiteiten),
  • Muziek en
  • Wittegijut (algemene weetjes).

Op 25 januari zijn de andere rubrieken: Winter en muziekinstrumenten. Deelname bedraagt € 2,- per persoon. Maximaal 5 personen per groep. Informatie en inschrijven tot 20 januari bij Peter Cornelis Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of aan de bar bij ’t Slot.

Cursus Mozaïek in ’t Slot

Je leert snijden, knippen, breken, de opbouw van het werkstuk, combineren van kleuren, lijmen en voegen. Voor de beginners starten we met een sfeerlichtje. Dit is een klein werkstuk, waarin je kennis maakt met het mozaïeken. Gevorderden kunnen zelf iets meenemen om te bemozaïeken of starten met een schaal. Je keuze graag opgeven bij aanmelding.

De kosten zijn €50,- voor 12 lessen. Dit is exclusief de materiaalkosten en koffie/thee. We starten donderdag 9 januari van 9.30- 12.00 uur en de laatste les is op 2 april 2020. Er is een min. van 6 en een max. van 12 deelnemers.

Voor vragen en aanmelden: mail naar Mariek Hemelaar, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Aanmelden kan ook aan de bar bij ’t Slot. Zie ook de website van Mariek, www.mariek.kunstinzicht.nl

Deze en alle wekelijks terugkerende activiteiten staan ook op onze Facebookpagina: Wijkcentrum ’t Slot