EnergieLabel Koopwoning goedkoop t/m 2020

Iedereen met een koopwoning heeft een voorlopig energielabel ontvangen. Voor veel huizen in onze buurt is dat label E, D of C. 

Als u uw huis wilt verkopen, dan MOET u een definitief energielabel hebben. Dat kunt u nu, t/m DECEMBER 2020, goedkoop (minder dan 10 euro) aanvragen, vanaf 1 januari 2021 wordt het aanmerkelijk duurder. Het energielabel is 10 jaar geldig, daarna moet u het opnieuw aanvragen.

Informatie over het energielabel kunt u hier vinden: https://www.milieucentraal.nl/energie-besparen/energiezuinig-huis/persoonlijk-energieadvies/energielabel-woningen/ en hier: https://www.academica.nl/artikelen/energielabel-huis-aanvragen-bespaar-nu-honderden-euro-s

Aanvragen kan op de site van de rijksoverheid https://www.energielabelvoorwoningen.nl.

Voordat u begint met aanvragen kunt u alvast op zoek naar bewijzen voor de aangebrachte verbeteringen, bijvoorbeeld een bewijs van extra spouwmuurisolatie (rekening of zichtbare dichtgemaakte gaten in de voegen van de muur),dubbel glas of HR glas (vaak in combinatie met vervanging van kozijnen), zowel voor begane grond als slaapkamers (rekening of foto), zonnepanelen (rekening, even het aantal vierkante meters uitrekenen, want dat wordt gevraagd), vloerisolatie (rekening of foto) . En zorg dat u kunt inloggen met DigID.  Zie de instructie in dit document van de overheid.

Zorg dat u alle "bewijzen" elektronisch heeft (dus rekeningen eventueel inscannen of fotograferen met uw telefoon) en daarna aan de slag. U kunt in principe de goedkoopste expert die op het lijstje naar voren komt kiezen, de keus is aan u.

Als u alle gegevens ingevoerd heeft, dan ziet u al welk label u gaat krijgen. Verder krijgt  u nog wat suggesties wat verder kan helpen om het label meer richting A te krijgen. Het label krijgt u in PDF-formaat via E-MAIL toegestuurd.

 

.