Energie besparen, goed voor uw portemonnee

Op 27 september kwamen ruim 50 bewoners van Genderbeemd, ’t Ven, Ooievaarsnest en Hanevoet bijeen in ’t Slot om zich voor te laten lichten over de mogelijkheden en de financiering van het isoleren van de woning. We hebben 040energie uitgenodigd om deze presentatie te verzorgen. Het centrale vraagstuk was: ik wil energie besparen en mijn woning verduurzamen maar ik weet niet goed waar ik moet beginnen

Ook was een vertegenwoordiger van de gemeente Eindhoven aanwezig. Zij ging kort in op de visie en het beleid van de gemeente. Eén van de pijlers van dat beleid is dat de gemeente haar inwoners wil stimuleren om actief met energiebesparing aan de gang te gaan. De gemeente heeft hiervoor een (digitaal) loket geopend waarop de bewoners informatie kunnen vinden: www.regionaalenergieloket.nl/eindhoven.

De experts van 040energie gingen in op de aanleg en werking van zonnepanelen, de salderingsregeling en hoe kom ik nu tot een goede offerte. Eigenlijk is dat heel simpel. Binnen het bestaande netwerk van 040energie zijn prijs-, kwaliteits- en garantieafspraken gemaakt. Dus denkt u aan zonnepanelen op uw dak? Dan kunt u vrijblijvend (digitaal) een offerte aanvragen via https://040energie.nl/acties/item/31/actie-zonnepanelen. De offerte geeft aan: de prijs, het aantal panelen, het legplan en de planning. Mocht u dan nog twijfels hebben dan kunt u zelf andere bedrijven benaderen. Zo kunt u een bewuste keuze maken.

Ten aanzien van het isoleren van dak, gevel, vloer en kozijnen geldt eigenlijk hetzelfde. Hiervoor kunt u zich aanmelden op website 040energie.nl/acties. Mocht u echter behoefte hebben aan een algemeen beeld van uw woning dan kunt u via 040energie een energiecoach inschakelen. Hij/zij kan u helpen een juiste keuze te maken.

Ten aanzien van de financiering willen we de ISDE-subsidie vermelden. Op de pagina https://www.rvo.nl/subsidies-financiering/isde/woningeigenaren treft u de voorwaarden aan voor het subsidiëren van 1 of meerdere energiebesparende maatregelen. Het blijkt dat deze regeling zeer interessant is voor particuliere eigenaren. De terugverdientijd van de investering wordt sterk verkort.

Tenslotte: de aanwezigen gingen tevreden naar huis, de informatie was helder, de vragen waren beantwoord. Het is nu aan u. Voor de volledigheid hebben we de gegeven presentatie van de gemeente Eindhoven en 040energie op onze website gezet, dan kunt u het nog eens rustig nalezen.
( https://buurtbeheer-genderbeemd.nl/images/pdf/ander/Presentatie040EnergieEhv20231027.pdf ).