Wim Meijer

Toen ik erachter kwam dat SBG op zoek was naar een coördinator duurzaamheid heb ik gelijk ja gezegd. Dit onderwerp heeft me altijd geboeid en gedurende mijn werkkring heb ik daarin veel ervaring opgedaan. Maar eerst een iets over mezelf. Ik woon al meer dan 25 jaar in de Genderbeemd. Vind het een heerlijke buurt, een ‘dorp’ gelegen tussen Veldhoven en Eindhoven, samen met mijn partner Hedwig en onze 2 kinderen. Deze laatsten zijn alweer enige jaren het huis uit. Ik heb altijd gewerkt op de vastgoed afdeling van verschillende woningcorporaties in den lande. Eerst als adviseur, later binnen een vast dienstverband. Deze ervaring komt me nu goed uit. Ik wil proberen (samen met de andere leden van onze werkgroep duurzaam) Genderbeemd wat duurzamer te maken: minder energiegebruik, minder afval, meer groen. De klimaatverandering dwingt ons tot belangrijke keuzes. Ook wij zullen mee moeten in deze ontwikkeling. Laten we zorgen dat er ook voor onze kinderen en kleinkinderen een aarde is waar het fijn is om te leven.

Hans Vossen

In het juni nummer van 2012 stond een oproep: "Wij zoeken een redacteur / opmaker voor ons Informatieblad. Inlichtingen bij ....." . En omdat ik vanaf 1 juni 2012 meer vrije tijd had en ik ook wel wat ervaring heb met opmaken van tekst, heb ik me aangemeld als opmaker van het blad; tenslotte verschijnt het blad maar 4 keer per jaar. Ik mocht meteen aan de slag met het septembernummer van dat jaar.

Inmiddels zijn er toch wat zaken bij gekomen zoals deze (nu tweetalige) website  en onze facebookpagina @SBGenderbeemd. Ook de verantwoordelijkheid voor de bezorging van het blad ligt nu, sinds Reinier van den Broek verhuisd is naar een andere buurt, bij mij.

Elk kwartaal ga ik weer met plezier aan de slag om kopij te verzamelen, er een op het juiste aantal pagina's passend blad van te maken, op tijd naar de drukker te sturen, te verdelen en naar de bezorgers te brengen, die dan zorgen dat het weer op tijd in elke brievenbus in de Genderbeemd ligt.