Bevindingen uit de Enquête

Uit de gehouden enquête blijkt dat het overgrote deel van de respondenten over een koopwoning beschikt en dat de meeste huizen een energielabel B hebben; niet zo heel gek voor een buurt met huizen uit de 70 en 80er jaren! Voor een aantal huizen is het niet bekend: weet U dat het bij de verkoop van uw huis noodzakelijk is om een label te kunnen overhandigen?.

Verder valt ons uit de enquête op dat er nog best veel huishoudens op gas koken. Zowel uit brandveiligheid als voor comfort bevelen wij aan om ook eens een inductiekookplaat te overwegen. Inductie is de moderne manier van elektrisch koken, maar er komt geen CO2 en veel minder vocht vrij. Er is veel informatie beschikbaar op internet en bij de consumentenorganisaties.

Veel mensen vinden het lastig om goede en betrouwbare informatie te vinden maar ook zeker om goede, betrouwbare en betaalbare vakmensen te vinden. Deze mensen zou ik van harte willen adviseren om eens in contact te treden met 040energie of ons een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. zodat wij kunnen kijken of we u daarmee kunnen helpen.

Ook vinden een aantal mensen de financiële investering nog te groot. Toch zijn er ook heel veel maatregelen die u wel kunt nemen zonder of met maar een kleine investering. Zie bijvoorbeeld het stukje over de groene gevel op 040energie.nl (nieuws/oplossing) . En voor grotere investeringen zijn diverse oplossingen mogelijk waarmee ook de gemeente bijvoorbeeld kan helpen.

Ook hebben veel mensen aangegeven graag zonnepanelen, muurisolatie of een warmtepomp te willen laten installeren. De betrouwbare adviseurs van 040energie kunnen hier perfect mee assisteren om u aan de juiste adviezen en vakmensen te helpen tegen interessante tarieven. Veel mensen hebben ook aangegeven dit samen met buurtgenoten te willen onderzoeken/doen om zo de beste oplossingen en condities te verkrijgen. Laat het ons weten als we u hierbij kunnen helpen a.u.b.