Tweede BuurtAED

Dank aan alle Donateurs. We hebben binnen de gestelde tijdslimiet het bedrag opgehaald dankzij 51 donateurs.

We houden jullie op de hoogte van hoe het nu verder gaat. 

 

Bent je gekwalificeerd voor reanimatie: meld je aan als burgerhulpverlener bij hartslagnu via https://www.hartstichting.nl/reanimatie/word-burgerhulpverlener .

 

 

 

Beste buurtbewoners.

In 2019 heeft een project in de Genderbeemd geleid tot het uitbreiden van het AED netwerk, over deze actie is ook in het infoblad en op deze site geschreven. Dit was het project van Claudia (eerst door Willem), welke AED nu beschikbaar is aan de Goudestein 43 (SBG informatieblad Maart 2019). Claudia heeft aangedrongen op een AED in het gebied “aan de andere kant van de Genderbeemd”. Dat wordt nu dit project rond de Groeneveld, welk wij jullie hier aanbieden.

Levens redden met AED in Genderbeemd

Als je huisgenoot of buurtbewoner een hartstilstand krijgt, wat dan? Elk jaar krijgen zo’n 17.000 mensen in Nederland een hartstilstand buiten het ziekenhuis. In 70% van de gevallen vindt zo’n hartstilstand thuis plaats. Bij een hartstilstand is het van belang om zo snel mogelijk met een reanimatie te starten. Een reanimatie heeft een grotere kans van slagen als er binnen 6 minuten (bron: Hartstilstand en reanimatie – feiten en cijfers - Hartstichting) burgerhulpverleners met de AED (Automatische Externe Defibrillator) ter plekke zijn om de reanimatie te starten. De hulpdiensten nemen de reanimatie over. Zij hebben echter veelal aanrijtijden die groter zijn dan 6 minuten. Daarom is het belangrijk dat er in elke buurt meerdere aangemelde AED aanwezig zijn.

Hoe werkt het reanimatie oproepsysteem?

Bij een hartstilstand bel je altijd direct 112. Het reanimatie-oproepsysteem HartslagNu stuurt dan direct burgerhulpverleners uit de buurt om te starten met reanimeren terwijl de ambulance onderweg is.

Wij, enkele buurtbewoners “aan de andere kant van de Genderbeemd”, zijn nu een nieuwe actie gestart via hetzelfde platform BuurtAED.nl om geld op te halen om een levensreddende AED in de buurt te krijgen. De reden is: We willen niet met lege handen staan als een buurtbewoner door een hartfalen wordt getroffen. Gemeenschappelijk zorgen we voor goede middelen als een AED. Met elkaar voor elkaar, een zorg minder.

Daarom: Doe mee en doneer een bedrag voor deze tweede AED, zoveel als het je waard is, op de BuurtAED-website want jouw bijdrage is nodig voor een AED aan de noordoostkant van de Genderbeemd, gelokaliseerd bij Groeneveld. Doneren kan op BuurtAED.nl via

 https://www.buurtaed.nl/project/buurtaed-voor-groeneveld-5653-eindhoven

Jannes de Vries