Burendag Schelluinen

Op zaterdag 25 september werd voor de 4e keer de Burendag georganiseerd. De opkomst met 40 personen was reuze. Maar er was dan ook een leuk programma in elkaar gezet door de organiserende buurtgenoten.

Na de opbouw van de partytent op de parkeerplaats op de Schelluinen werd er ’s-Middags gestreden om de Schelluinen wisseltrofee. Dit keer was het thema Camping. De diverse teams werden uitgedaagd met diverse leuke opdrachten en spelvormen. En iedereen was verschenen in prachtige camping kledij. 

We begonnen met een helm met daarop een beker gemonteerd. Deze op het hoofd zetten, water erin en lopen naar de grote emmer aan de overkant. Helemaal droog hebben de deelnemers het niet gehouden. Gelukkig was het stralend weer en droogde iedereen weer snel op. Daarna ei lopen op een lepel. Lijkt makkelijk maar blijkt altijd moeilijker dan gedacht. Gelukkig waren de eitjes gekookt. Daarna het aloude stoelendans. Hilarisch. Zeker omdat iedereen zich ook echt naar het thema had gekleed. Stoelendans op campingslippers valt toch niet mee. Maar wel leuk!  Ook nog even touwtrekken en dan komen bij sommige buren echte oerkrachten vrij. En spijkerpoepen. Altijd leuk.

Iedereen had genoten van deze spelletjes. En ook geen blessures. Voor de kleintjes was er een springkussen en zelfs een enkele mama kon het niet laten om zich weer  even jong  te voelen. 

Dit jaar geen BBQ maar een heerlijk Filipijns buffet. Heerlijke loempia’s, bami, buikspek, saté, vis en groenten. Er was volop te eten en het was heerlijk. Ook aan de kleintjes was gedacht. Gezellig werd er tijden het eten bij gekletst. Maar ook hebben we elkaar weer beter leren kennen. 

Iedereens buikje vol. 

Na het eten werd de einduitslag bekend gemaakt. Spanning alom. De jury heeft de Schelluinen wisseltrofee uitgereikt aan het winnende team. De overwinning werd met vuurwerk gevierd. 

Na het eten was er een echte camping bingo. Met prachtige prijzen. Voor sommigen was het heel erg spannend waardoor er een paar keer een valse bingo was. Gelukkig had de organisatie alles onder controle en kregen de echte winnaars de prijzen.

De Schelluinen Burendag werd afgesloten met de afterparty in de tent met een lekker kampvuurtje en muziek. En voor de waaghalzen was er karaoke. Tot in de late uurtjes werd er gezongen, nagepraat en plannen gesmeed voor volgend jaar. Een zeer gezellige dag voor jong en oud en volgend jaar gaan we het eerste lustrum vieren.