Buurt barbecue Martin Luther Kingstraat

Wat hebben we er lang op moeten wachten, 

onze laatste straat barbecue met de bewoners rondom het hofje de Martin Luther Kingstraat was in 2019, alweer twee jaar geleden. Afgelopen jaar kon het niet doorgaan vanwege de corona-hindernissen, dit jaar zou het toch een keer moeten lukken weliswaar met in achtneming van de corona-maatregelen. 

De datum 9 juli was gekozen, maar  een van de bewoonster in de straat werd ernstig ziek en is een paar weken later overleden. In goed overleg met alle buurtgenoten  is de BBQ om begrijpelijke redenen verzet naar 21 augustus.


Op de zaterdag zelf is het ondertussen een traditie om vroeg in de middag te beginnen met de opbouw van het tentenpark inclusief het bijbehorende pannenbier. De “barbecue” hadden we gelukkig gedeeltelijk uitbesteed dus daar hadden we geen zorgen over; wat later in de middag kwamen de overige bewoners aanlopen met hun eigen bestek, borden en glazen.


Een van de organisatoren had nog een kort woordje voorbereid om iedereen nog even te wijzen op de Corona RIVM maatregelingen en ter nagedachtenis aan onze overleden bewoner. Als gevolg van verhuizing konden we meteen onze nieuwe buitenlandse bewoners uit de Steve Bikostraat een hartelijk welkom heten. The party kon dus beginnen en dat hebben we geweten, in het begin was het allemaal wat onwennig maar algauw kwam de ouderwetse Brabantse gezelligheid weer terug.

Tot vroeg in de ochtend uurtjes ging het door, het weer probeerde middels zware regenbuien er een vroegtijdig einde aan te maken. Maar dankzij onze tenten zaten we toch nog redelijk droog. 

 

Met vriendelijke groet:
Ad en Yvonne Kuipers
Frank en Elly van de Wiel