Van het bestuur, december 2020

Door de coronacrisis vindt er weinig overleg plaats met de gemeente, maar ook in onze buurt is het erg rustig. Of toch niet helemaal? In de avonduren en nachten wordt de buurt geregeld opgeschrikt door vuurwerkoverlast. Mocht u hiervan ook last ondervinden, dan is het belangrijk om dit altijd via de BuitenBeter app te melden bij de gemeente of via 0900-8844 bij de politie. Alleen zo kan deze overlast worden aangepakt.

Hoewel de meeste activiteiten in de buurt tot nul zijn gereduceerd, hebben we in september wel overleg kunnen hebben in ’t Slot met diverse bestuursleden van de wijkverenigingen van Hanevoet en Ooievaarsnest. Naast een onderlinge kennismaking is er vooral gesproken over de mogelijkheden om de (financiële) krachten te bundelen voor gezamenlijke activiteiten in Wijkcentrum ’t Slot. Zo hebben we de activiteiten en wijkbijdragen voor het vierde kwartaal besproken en zal SBG substantieel bijdragen om de activiteiten in het vierde kwartaal door te kunnen laten gaan, uiteraard Corona-proof!

We hebben al wat nieuwe gezichten mogen verwelkomen bij diverse werkgroepen, maar SBG kan nog altijd versterking gebruiken. Mocht u interesse hebben om u in te zetten voor uw buurt (in een werkgroep, bij het bestuur, meelopen bij een wijkschouw of als buurtprevent), neem dan gerustcontact met mij of een van de andere bestuursleden op. Wij kunnen u dan meer informeren over de diverse taken die nog aangepakt kunnen worden.

Ik wens u fijne feestdagen en een gezond uiteinde van 2020 toe!

Daniele Gemen, secretaris SBG